Új Nemzeti Konzultációt, a kivándorlásról és a korrupcióról!

Olvasgattam ezt a megosztó és félelemkeltő kérdésekkel teleírt nemzeti konzultációt a bevándorlásról és a terrorizmusról. Közben pedig azon gondolkodtam, hogy ha én adtam volna ki egy ilyet, akkor milyen kérdéseket tetem volna fel? Mik érdekelhetik ma a magyar embereket és milyen véleményre lennék én kíváncsi. Az eredmény a következő:
Nemzeti Konzultáció, a kivándorlásról és a korrupcióról.

 1. Hallott-e arról ön, hogy jelenleg, a kormány által is elfogadott számok szerint legalább 600 ezer (más becslések szerint több mint 1 millió) magyar állampolgár dolgozik külföldön és hogy London az ötödik (más becslések szerint a második) legnépesebb magyar város?
 2. Hallott-e arról ön, hogy egyes szakmákban pld: egészségügyi ápolók, orvosok, a kivándorlás olyan mértékű, hogy az már veszélyeztetheti a hazai betegellátás biztonságát?
 3. Hallott-e arról, hogy minden hetedik magyar fiatal azt tervezi, hogy elhagyja az országot?
 4. Egyet ért-e ön azzal, hogy a Magyarországról való kivándorlás alapvető oka az, hogy hazánkban a tényleges átlagbérek, rendkívül alacsonyak a nyugat-európai országok béreivel összehasonlítva?
 5. Az ön tapasztalatai szerint a hivatalosan közölt és az ön által ismert átlagos jövedelmekre vonatkozó számok, eltérnek egymástól?
 6. Egyet ért-e ön azzal, hogy a fiatalok kivándorlási szándéka mögött az áll, hogy hazánkban kilátástalannak tartják a jövőjük megteremtését?
 7. Egyet ért-e ön azzal a véleménnyel, hogy a kivándorlási hullám mögött a mindenkori magyar kormányok elrontott gazdaság politikája húzódik meg?
 8. Egyet ért-e ön azzal, hogy hazánk jelenlegi gazdasági helyzetéért, jelentős részben a politikával összefonódott gazdasági korrupció a felelős?
 9. Egyet ért-e ön azzal, hogy egy új magyar kormány feladatai között elsők közt kell szerepelni a politikával összefonódott gazdasági korrupció visszaszorításának?
 10. Támogatná-e ön azt, hogy a bizonyíthatóan korrupcióval megszerzett és külföldre vitt vagy itthon lévő pénzeket, ingóságokat, ingatlanokat, egy új magyar kormány, akár a büntetőtörvényi elévülés ideje után is visszaperelhesse és akár le is foglalhassa?
 11. Támogatná-e ön azt, hogy a bizonyítottan korrupciót elkövetők a mindenkori törvények alapján a lehető maximális büntetés kapják és a fogva tartásuk alatt az ellátásukról saját maguknak kelljen gondoskodni?
 12. Támogatná-e ön azt, hogy egy új magyar parlament olyan törvényt hozzon, hogy a bizonyíthatóan korrupcióba keveredett politikusok, tisztségviselők, vezetők stb, legalább tíz évig, semmilyen állami, politikai, gazdasági tisztséget nem viselhetnek és semmilyen az állam vagy az EU által kiírt pályázaton, még áttételesen (résztulajdonosként) sem indulhatnának?