Hónap: 2015 május

Leave a reply

Víz…vagy valami más..?

Gelsesziget, Somogybabod, Pamuk, Pusztaszentlászló, Hahót. Az ország legtöbb lakosának nem sokat mondanak ezek a helyiségnevek. Kis falvak Zalában és Somogyban. Mi a közös bennük? Mind az öt falu határában megnyílt a föld, több méter mélyen és több tíz méter hosszan. A „hivatalos” magyarázat szerint „a területen végzett földmunkák után az esőzések kimosták a talajt, majd az beszakadt”. Hihetően hangzik? Engem nem győztek meg…
(tovább…)Leave a reply

Ki vagy te?

Ma egy történet jutott eszembe, hát leírtam. Olvassátok derűvel.

A mestert felkereste egy ifjú, hogy a tanítványa legyen. A mester végigmérte a szemével majd megkérdezte: – Ki vagy te?
(tovább…)2 hozzászólás

Napi jegyzet 2015.05.14

Nem értek, egyes embereket. Van szemük, hogy lássanak, agyuk, hogy értelmezzék a látottakat, de mégsem. Nem hajlandóak észrevenni azt, ami teljesen nyilvánvaló. Persze ismerem a fától az erdő, szólást, de nem tudom elhinni, hogy ennyire vakok. Valami azt súgja, hogy látnak ők, csak úgy vannak vele, hogy addig is amíg lehet, ütik a vasat és sütögetik a pecsenyéjüket, hogy egy kis képzavarral is éljek.
Ami felbosszantott az, hogy szinte napi rendszerességgel kapok leveleket, amelyben mindenféle, „nyertem” „páratlan lehetőség” „ingyenes könyv” stb kecsegtetésével arra akarnak rávenni, hogy tőzsdézzek. Hiába tiltom le az egyik, másnap egy másik bukkan fel.
Hát kedveskéim! Nem fogok tőzsdézni, és nem azért mert nem tudnék. Azért nem fogok, mert nem akarok részt venni egy hazugságban és arra építeni, hogy mások pénzéből gazdagodjak. A dolog lényege ugyanis az, hogy a nagy tőzsdei pénzek mindig a balekok zsebéből vándorolnak az eseményeket kézben tartók zsebébe. Ehhez a vándorláshoz van szükség olyan emberekre, akik mindig újabb balekokat szerveznek be a játékba. Ők ezért kapnak pénzt, persze megint csak a balekok zsebéből. Az egész egy piramisjáték, amely hamarosan összeomlik, és ezt csak az nem látja, aki nem akarja meglátni. A világ jelenlegi pénzügyi rendszere fenntarthatatlan. Egyszerűen azért, mert túl sok fedezet nélküli „pénz” van a rendszerben. Lehet, holnap reggel arra ébredünk, hogy kitört az új pénzügyi-gazdasági világválság. Ez egy pillangó-effektus. Senki nem tudja mikor és hol következik be egy esemény, ami után kártyavárként zuhan össze minden. Nem kel sok hozzá. Elég egy apró szellő, és az események láncolata megállíthatatlanul maga alá temet mindent.
Addig pedig mint a Titanicon játszanak tovább a zenészek, mintha semmi baj nem lenne.Leave a reply

Napi jegyzet 2015.05.09

Fáj a fejem…reggel óta…
Gondoltam benézek a nettre friss hírekért…hátha valami örvendetes történt…és jobb kedvem lesz…
Na ezeket találtam:
“Már én magam sem értem Orbán Viktor miniszterelnök nemzetpolitikáját – jelentette ki csütörtök este nagyszámú hallgatóság előtt Tőkés László.”
– írja a Magyar Nemzet.
– Hááát…mi sem értjük…de mi nem csak a nemzetpolitikáját…hanem úgy egészében a politikáját…
Mondjuk a többiekét sem…ha lehet még beszélni más politikusokról ebben az országban…akik nem a Fidesz-ben fociznak…
Meg nem a politikusokét sem…de mondjuk pld Kokó-nak tudok felmentést a kijelentésére, hogy: – “Én soha nem volt Fidesz közeli ember”…mert a volt bokszolóknál mint köztudott gyakori eset, hogy a memóriájuk vacakol.
A németeknél holnap reggel befejezik a sztrájkot a mozdonyvezetők. Ez volt minden idők leghosszabb sztrájkja náluk…eddig…de mivel nincs megállapodás…lehet folyt.köv.
Gaskó Pistának meg nincs folyt.köv a VDSZSZ élén… egyelőre…de mint tudjuk a csordástól: – “Biztos csak a tehénszar, mert az lapjára esik!”
Kim Dzsong Un az Észak-koreai diktátor, sikeresen kilövetett egy rakétát egy tengeralattjáróról  –  “jelentette a KCNA, amely világszínvonalú, a haditechnika élvonalához tartozó stratégiai fegyverként jellemezte a rakétát” .Arról viszont nem írtak, hogy a tengerállatjáróval mi lett…mert azok zöme az ötvenes évek végi szovjet és hatvanas Jugoszláv egységek…és néhány saját fejlesztésű ismeretlen technikai bravúr…
Na mára ennyi…pihizek tovább, hátha elmúlik a fejemből a kongatás…